Keuken betonnen blad

Keuken betonnen blad, dit is de grote trend van de laatste tijd in de keukenwereld. In combinatie met een stenen muur achter de keuken of gewoon door de juiste accessoires wordt het voor de meeste mensen hun droomkeuken.

Stuur mij gratis keukenmagazines met voorbeelden betonnen bladen in huis

Keukenbrochures

Meer keukeninspiratie opdoen of de goedkoopste keuken vinden?

keuken betonnen blad brochuresOntvang gratis keukenbrochures met honderd pagina’s aan keuken informatie en ontvang ze al binnen enkele dagen bij u thuis. Bekijk hier direct de goedkoopste keukens met betonnen blad.

Keuken betonnen blad

Een betonnen blad van een keuken is cement dat in en mal op maat voor is gegoten. Bij het gieten van de mal wordt er een wapening tegen het breken van het beton toegevoegd. Wanneer het beton goed is uitgehard, zorgen 4 tot 5 top lagen ervoor dat het blad een gladde afwerking krijgt.

In combinatie met een stenen muur achter de keuken of gewoon door de juiste accessoires in de keuken te gebruiken, geeft een betonnen blad een industriële, solide, degelijke en ruwe maar toch rustige uitstraling aan uw keuken.

keuken betonnen blad

Een betonnen blad heeft veel opties waarop u deze kunt integreren in uw keuken. Zo kan u ervoor kiezen om het complete aanrechtblad in beton te gieten, of slechts een deel. Bijvoorbeeld alleen het gedeelte onder de kookplaat, of juist alleen het gedeelte om het eten op te bereiden.

Voor- nadelen betonnen keukenblad

Hier hebben we de voor en nadelen van een betonnen keukenblad voor u op een rijtje gezet.

De voordelen van een betonnen aanrechtblad:

  • Beschermd tegen krassen
  • Handgemaakt aanrechtblad
  • Erg sterk materiaal
  • Uniek in zijn soort
  • Mogelijkheid zelf een betonnen keukenblad storten
  • Gaat lang mee
  • Het is goedkoop
  • Solide
  • Zeer glad, dat is niet alleen mooi maar ook handig en heel praktisch

De nadelen van een betonnen aanrechtblad:

  • Erg zwaar
  • Kwetsbaar materiaal
  • Vlekgevoelig
  • Lange levertijd (minimaal 4 tot 6 weken)
  • Niet bestand tegen zuren en chemische middelen
  • Regelmatig nieuwe beschermlaag nodig

Verschillen betonnen aanrechtbladen

Tussen de diverse verschillende betonnen aanrechtbladen zijn er een aantal verschillen op te merken. Zo zijn er voordelige versies verkrijgbaar, waarbij de wapening van het beton aan de onderkant van het werkblad zit. Zo ligt het zwaartepunt aan de onderkant wat rust op de onderkasten. De bovenzijde wordt afgewerkt met een toplaag en verder bewerkt tot een glad werkblad.

In het duurdere segment wordt het aanrechtblad juist andersom geleverd. Het grote voordeel hiervan is dat het blad op een speciale manier bewerkt kan worden. Dit geeft een prachtig reliëf aan het werkblad.

Keuken betonnen blad levertijd

De levertijd van een betonnen werkblad is langer dan een ander soort werkblad. De juiste afmetingen worden in een mal gegoten en deze dient een maand uit te harden. Het hardingsproces is een lang, tijdrovend proces.

Hierna wordt het betonnen blad getest of het aan de juiste eisen voldoet, zo ja ? Dan wordt het blad gelijk bij u geleverd.

Wanneer het blad niet goed uitgehard is, kan het op korte of lange ten koste gaan van de kwaliteit. Het kan dan voorkomen dat het blad sneller breekt of afbrokkelt. Zo is de levertijd bij de meeste leveranciers minimaal 4 tot 6 weken.

Onderhoud aanrechtblad van beton

Het onderhouden van beton is noodzakelijk. Aangezien het blad gevoelig is voor zuren en agressieve schoonmaakmiddelen, is het verstandig deze te mijden. Bij vlekken die bij dagelijks gebruik kunnen voorkomen kan er het beste voor zeep worden gekozen (zonder agressieve toevoegingen). Om de toplaag mooi en glad te houden is het tevens verstandig om periodiek het blad in de wax te zetten.

De toplaag zal langer mooi en werkbaar blijven, wanneer er goed een zuinig mee om wordt gegaan. Afval wat ontstaat tijdens het koken moet ook gelijk weg worden gegooid. Dan kunnen er daardoor geen vlekken ontstaan.

Betonnen blad zelf maken

Een betonnen blad is in verhouding met de andere materialen om een werkblad te maken voor uw keuken, relatief eenvoudig om zelf te maken. Helemaal wanneer u handig bent met klussen, is een betonnen aanrechtblad zelf makkelijk te maken.

In vier stappen heeft u het blad al gemaakt:
1: Precies opmeten van het aanrecht en de juist mal maken
2: Goede wapening maken voor extra stevigheid in uw aanrechtblad
3: Het gieten van de beton en het netjes afstrijken zodat u een glad aanrechtblad krijgt zonder kuilen
4: Uitharden, lang laten drogen gedurende minimaal 4 dagen.

En klaar is uw eigen gemaakte betonnen aanrechtblad. Let op: wanneer u niet precies weet wat u doet, is de kans op mislukken van een betonnen blad aannemelijk. Lees u verder goed in hoe de toplaag verder bewerkt dient te worden. Zorg vooral dat de lucht eruit is. Bij een luchtbel kan het beton zo knappen.

Belangrijke update: sinds kort bestaan er keukendeurtjes van beton.

Voorbeelden zien van keukens met een betonnen aanrechtblad? Ontvang de gratis keukenbrochures, voor inspiratie. U hebt de brochures binnen een paar dagen al bij u thuis.